marți, 28 octombrie 2014

Ponta și Dușa, somati de romanii din HarCov să nu cedeze poligonul Armatei Române către UDMR

Ponta și Dușa, somati de romanii din HarCov să nu cedeze poligonul Armatei Române către UDMR

Într-o scrisoare deschisă adresată Premierului Victor Ponta, dar și Președintelui României, Consiliului Suprem de Apărare a Țării și Statului Major General al Armatei Române, zeci de organizații ale românilor din județele Covasna, Harghita și Mureș, reunite în Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș cer conducerii statului român dar și conducerii Armatei să nu fie de acord cu proiectul de Hotărâre de guvern inițiată de Mircea Dușa prin care un poligon al Armatei Române, având o suprafață de aproximativ 70 de hectare este cedat Consiliului local Sfântu Gheorghe, consiliu condus de Antal Arpad, primar cunoscut pentru atitudinile și acțiunile extremiste îndreptate împotriva comunității românești din Sfântu Gheorghe, dar și împotriva statului român, transmite Romanian Global News

Pe 15 martie 2010, la iniţiativa primarului oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), s-au strâns semnături pentru scoaterea Armatei Române din oraş. În localitate au fost amplasate panouri bilingve, care îndemnau localnicii sa semneze o petitie către autorităţile centrale, în vederea trecerii diverselor obiective ale Armatei Române în administrarea locală a municipiului.
Armata deţine în localitate mai multe construcţii şi terenuri, printre care şi poligonul de 70 de hectare. “Primarul îndeamnă locuitorii oraşului să sprijine iniţiativa de preluare a terenurilor şi clădirilor aflate în patrimoniul Armatei Române“, se putea citi pe panourile amplasate în mai multe zone din oraş.
Poligonul de la Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin decret regal. Ceea ce Regele a dat Armatei Române, Dușa și Ponta vor să ia și să dea formatiunii maghiare
Terenul pe care este amplasat poligonul MApN de la Sfântu Gheorghe nu a fost naţionalizat în perioada comunistă. Este teren cumpărat de statul român în perioada interbelică, pentru a se asigura o prezenţă militară uniformă la nivel naţional. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit în totalitate de stat, s-a restrâns în ultimii ani la 70 de hectare.

2 comentarii:

  1. Nu pot sa comentez. Inseamna sa-i batjocoresc pe inaintasi. Demnitatea de militar nu ma lasa sa comentez parerile unor loaze. Absolventii de stiinte oculte nu trebuie bagati in seama. Au distrus ROMANIA cu lozincile si p.d.v.personale idioate. Astia vorbesc din carti(asa cum sunta instruiti la actuala Stefan Gheorghiu), cu ura, cu nesimtire, spurcan realizarile adevaratilor intelectuali. Au adus romania in pragul falimentului si totusi se cred salvatorii ei, chiar daca nu lasa nimic palpabil sau de valoare(nu financiara) in urma lor. Singura lor virtute este reproducerea (cea din pantaloni).

    RăspundețiȘtergere
  2. dusa,esti nebun?acest poligon,PAIUS,este al poporului roman.tu esti roman?

    RăspundețiȘtergere